Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není pravda, že veškerý bytový fond obdržely obce na začátku 90. let zdarma. Do majetku obcí se bezúplatně převáděly pouze státní byty, ale vedle nich měly obce také svůj historický majetek. Ovšem stav těchto státních bytů byl tristní, protože se neudržovaly, stejně jako infrastruktura; např. rozvody tepla a vody byly často v naprosto dezolátním stavu.

Na konci 80. let bytový fond v Československu tvořily z jedné třetiny státní byty, z třetiny družstevní a z poslední třetiny byty v soukromém vlastnictví.

0 0
možnosti

To u náš šli ještě dál. Několik desítek vybydlených bytů město postupně rekonstruuje. Ty byty se nevybydlely samy, že? No a pár se jich už bude přidělovat. Těsně po převzetí bytů magistrát uzavřel Memorandum s s Agenturou pro sociální začleńování při Úřadu vlády a tato agentura bude dohlížet na přidělování bytů.

0 0
možnosti

Když nikdo nevyžaduje po nájemnících dodržování Domovního řádu a placení nájmu, tak to nikdy nebude lepší.

Sociálno naplňovat lůžkem v ubytovací hale nebo stanu. Oblečení charita, jídlo vyvařovna a bochník chleba na týden.

Kdo chce víc, tak musí přiložit ruku k dílu a respektovat pravidla. Rozdávání hotovosti nepojištěným je cesta do pekel.

1 0
možnosti
Foto

Pane autore, plně s vámi souhlasím. Opravy obecních bytů se mají financovat z příjmů z nájmu těchto bytů. V Brně to takto funguje.

1 0
možnosti
  • Počet článků 7
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Místopředseda Občanského sdružení majitelů domů v ČR. Vystudoval FS ČVUT, od roku 1991 úspěšně podniká a spravuje bytové nemovitosti dvou firem. Věnuje se řešení problémů v oblasti nájemního bydlení z pohledu pronajímatele, zejména sociálního bydlení. Zapojuje se také do aktivit připomínajících hrdiny protinacistického odboje, inicioval umístění již několika pamětních desek na pražských domech.

Seznam rubrik