Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TC

Jenom to dat do souvislosti - v USA se plati dan z nemovitosti plus minus 1.0-1.5% z hodnoty rocne. Takze jsou lide kteri plati mesicne vice za dan z nemovitosti nez za hypoteku samou. Nastesti je aspon fixace uroku hypoteky na 30 let!

0 0
možnosti
LH

Jenom to dát do souvislosti - v USA platí o to nižší všechny ostatní daně a USA není jediné zahraničí

0 0
možnosti
PP

V USA visela u čerpací stanice cedule, kde bylo několik řádků a na každém řádku byla vyčíslena daň z paliva, komu se odvádí. Pak řidiči vidí, komu mají nadávat.

Na různých stavbách je uvedena, kdo postavení dotoval.

Tak asi bude časem na domech často cedule, kde bude na každém řádku uvedena daň a komu se odvádí, aby nájemníci viděli, komu mají nadávat za zvýšení daně a tím za zvýšení nájmu.

0 0
možnosti
ZZ

Tady nikde neuvidíte, za co byly ony vybrané daně, utraceny.

;-(

1 0
možnosti
LH

Zajistěte se na stáří vlastním bydlením kalouskové, my jej ohodnotíme, a i když na daň nebudete mít, necháme vás tam krátce v nájmu dožít, neboť na delší užívání důchod stačit nebude

0 0
možnosti
MP

Daň z objektů sloužících k bydlení (rodinné domy a byty) považuji do jisté míry za nemorální. Vždyť to člověka v podstatě trestá za to, že se o sebe dokáže postarat sám a opakovaně to zdaňuje nemovitosti určené k plnění základní lidské potřeby a postavené z materiálu koupeného z opakovaně zdaněných peněz (daň z příjmů/výplaty, spotřební daně, DPH, ... .

Navíc mi sliby vlády o šetření přijdou asi jako sliby Otesánka, že nebude žrát a bude držet dietu.

9 0
možnosti
Foto

Daň z nemovitosti OK - ale do zvláštního fondu jen na zlepšování lokální infrastruktury. Ne s tím lepit jiné díry ...

2 4
možnosti
MB

Daň z nemovitosti je naopak velmi nemorální, protože se periodicky zdaňuje už zdaněné.

A než místní levice začne vykvikovat o potřebě plnění obecní pokladny, je nutné uvědomit si, kudy z těch obecních pokladem peníze unikají. Napřed je nutno tyto úniky zastavit a pak můžeme řešit daně. Jinak je nesmyslem snažit se naplnit děravý hrnec tím, že budeme lít víc vody.

7 0
možnosti
JR

J80a42n 17R66á34ž

14. 4. 2023 18:28

"Daně zvyšovat nebudeme! Na to se můžete spolehnout!"

Fiala , říjen 2021.

" Kdo říká, že budeme zvyšovat daně, lže."

Fiala, listopad 2022

Máme předsedu vlády, který nikdy nelže. Ó, my se máme!

14 0
možnosti
JR

J22a12n 78R62á26ž

14. 4. 2023 18:19

Kdyby stát nerozhazoval peníze, co mu občané dávají aby mu dělal servis, nemyslím tím ale dělat dojnou krávu, tak bych byl pro zvednutí daně z vlastnictví nemovitostí, protože tu máme opravdu nízkou, ale této vládě dávat další peníze, aby je opět jen rozfofrovala je zrůdnost.

2 0
možnosti
LH

Každé zvýšení daně z nemovitostí, byť jen na dvojnásobek, bude jen prvním schůdkem k dalšímu zvyšování, až se postupně podaří vyvlastnit a přesunout majetky do rukou bohatých korporací. Připomeňte si výkřiky pirátských svazáků, kteří nevyrostou z modrých košil, jak horovali za sdílená auta i jednoprocentní daň z hodnoty nemovitostí. Zdánlivý výkřik do vzduchu?, nikoli, cíl, který salámovou metodou bude uskutečňován, neboť mají ověřenou odevzdanost lidu každé i sebehůře komunikované zhůvěřilosti.

7 0
možnosti
DM

Nesporně jsou některé pirátské výkřiky o "racionalitě" sdílení všeho možného i nemožného totálně ustřelené. Ale z přesunu bytového majetku do rukou korporací zase takové obavy nemám. Chce to " odolat svodům".

0 0
možnosti

Klidne zvysit. Ale snizit jine. Treba DPH

Ale problem tohoto statu je jinde nez v dani z nemovitosti

3 0
možnosti
MB

Pokud pomineme nemorálnost daně z nemovitosti jako trestu za úspěch, tak je jasné, kam povede. Ke zdražení bydlení, hlavně pro lidi v nájmu. Spousta lidí si tuto daň nebude moci dovolit zaplatit a budou muset vlastněné nemovitosti prodat. Cui bono? Bude se plnit heslo Velkého Resetu: "nebudete nic vlastnit a budete šťastni".

11 2
možnosti
LH

Přesně o tom komunistům, kteří vymýšlejí zvýšení daně z nemovitosti jde. Prý pak bude bydlení "dostupné", až plno lidí skončí na ulici, protože nebudou mít ani na daň.

4 1
možnosti
  • Počet článků 7
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Místopředseda Občanského sdružení majitelů domů v ČR. Vystudoval FS ČVUT, od roku 1991 úspěšně podniká a spravuje bytové nemovitosti dvou firem. Věnuje se řešení problémů v oblasti nájemního bydlení z pohledu pronajímatele, zejména sociálního bydlení. Zapojuje se také do aktivit připomínajících hrdiny protinacistického odboje, inicioval umístění již několika pamětních desek na pražských domech.

Seznam rubrik