Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. dluhy se maji platit, ale ne zbytecne navysovat

2. za nektere dluhy clovek nemuze (uplne otresnym pripadem jsou dluhy deti za to, ze jejich rodice za ne neplatili odpad)

3. o svych dluzich ma byt clovek informovan

4. kde nic neni, ani veritel nebere

1 1
možnosti

5. nekomu pujcit je i riziko toho, kdo pujcuje (a toto riziko ma vyvazeno urokem) - ano netyka se vsech dluhu

0 0
možnosti
OR

Tak jak to autor článku napsal, tak to je. Proto už byt 2 roky nepronajimam a nebudu. Poslední dlužník má dle soudu zaplatit cca 65 tis. Oprava bytu stala cca 100 tis. Dlužník má cca 12 exekuci. Už dál někde bydli. Nedostanu nic. Stát chrání dlužníky. Byt do doby než se něco změní nepronajmu.

2 0
možnosti
ZZ

Znám 2 developery a 1 realitku, které mají oddělení, které se zabývají pronájmem. Stojí to sice nějaký peníz, ale nájemníky si dokážou pohlídat a pro majitele, kteří mají byty k pronájmu, se to vyplatí.

;-)

0 0
možnosti
Foto

No nějak vám typočty nesedí.

Z jakého důvodu by se mělo při zkrácení oddlužení snížit vymožená částka z 55% na 5-10%?

Jediné co by to mohlo způsobit je to, že dlužník prostě musí neprve zaplatit vše exekutorovi a pak teprve poslední 2 roky splácí jistinu-to ale potom jen znamená, že je to jen výnosný byznys pro exekutory, který nemá smysl podporovat, a ne nástroj jak vymoci peníze pro věřitele.

Ve většině zemí pak člověk projde oddlužením mnohem rychleji.

Právě pro stát je ta rychlost výhodná-prostě proto, že lidé v eekucích mají problémy sehnat legální práci a jsou často součástí šedé ekonomiky, protože jim nic jiného nezbývá (byť si za to mohou sami nebo se na tom spolupodíleli) a kvůli jedné chybě mphou být 20 i více let v našem systému v podstatě občany druhé kategorie a nejen onil ael i jejich rodiny (často nezaviněně)

4 0
možnosti
RC

Pro stat je to vyhodne, ale zaplatit to maji jini...

1 1
možnosti
TZ

Nejde si nevšimnout zásadní podjatosti při psaní... V každém případě je to tvrdá realita a katastrofa...

2 0
možnosti

Dobře napsáno.R^R^ Zejména zarážející je tento odstavec:

Zatímco ČEZ či plynárenský podnik odpojí neplatiče po třech upomínkách a třech měsících, neplatič nájemného rychle zjistí (a je tak často sociálními pracovníky instruován), že během několika let trvajících soudů o vyklizení bytu mu musí pronajímatel všechny nehrazené služby dodávat bez omezení.

Zdroj: https://polata.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=793025

Snahu státu ještě více dlužníkům ulehčit a urychlit oddlužení ani nemá cenu komentovat.:-/

5 1
možnosti
JK

Bytů je málo, tudíž nájmy jsou brutálně vysoký. Co sakra ještě chcete??

0 11
možnosti
LV

A co sakra chcete Vy? Aby někdo vzal miliony, investoval je do výstavby bytu a ten pak pronajal neplatiči??

11 0
možnosti
Foto

Samozřejmě. A ve smyslu nadpisu článku autora stát nyní zcela akutně potřebuje, a ještě bude potřebovat další tisíce úředníků. ;-(

2 0
možnosti
  • Počet článků 7
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Místopředseda Občanského sdružení majitelů domů v ČR. Vystudoval FS ČVUT, od roku 1991 úspěšně podniká a spravuje bytové nemovitosti dvou firem. Věnuje se řešení problémů v oblasti nájemního bydlení z pohledu pronajímatele, zejména sociálního bydlení. Zapojuje se také do aktivit připomínajících hrdiny protinacistického odboje, inicioval umístění již několika pamětních desek na pražských domech.

Seznam rubrik